Dit project betreft het ontwerp en de realisatie van 2 windturbinefundaties met bijkomende civiele werken op de terreinen van Multi-Mix en VDAB te Wondelgem in Belgi├ź. Het windpark omvat 2 windturbines van het type Enercon E-138 EP3 E2 4,2MW met een ashoogte van 111 meter. Het project wordt gerealiseerd in opdracht van Wind 4 Flanders Projects, een entiteit van Engie.

Bijzonderheden

De werkzaamheden omvatten het ontwerpen en realiseren van 2 windturbinefundaties. De fundaties worden gerealiseerd op grondverdringende geschroefde palen met groutinjectie. De fundaties worden gebouwd op bedrijfsterreinen, die in gebruik blijven tijdens de werkzaamheden. Dit maakt de werkruimte zeer beperkt en uitdagend. Daarnaast bevinden zich in de bodem ondergrondse obstakels en verontreinigd grondwater, waardoor de bemaling voorzien moet worden van een waterzuivering. Voor de uitvoering van de palen zijn de ondergrondse obstakels ‘gecrushed’ via voorboring met een crusher bit.

In het najaar van 2021 is de site gereedgemaakt voor de funderingswerken en zijn de funderingspalen geïnstalleerd. In het eerste kwartaal van 2022 zijn de fundaties gerealiseerd, waarna de site verder kan worden afgewerkt en gereedgemaakt voor installatie van de windturbines.