Vorige week werd onder toeziend oog van de werknemers van de afdeling H4A Bouw en H4A Windenergie symbolisch de eerste paal geslagen door Philip Goetheer (oud-directeur H4A Windenergie) en Nellie Nagelkerke (langst in dienst bij H4A, al bijna 50 jaar!). Een bijzonder moment voor beiden. Want zowel Philip als Nellie waren al in dienst toen het oude onlangs gesloopte kantoorgebouw gerealiseerd werd. Philip: ”Helaas werden de plannen voor de nieuwbouw even on-hold gezet tijdens de coronaperiode. Begrijpelijk, maar erg jammer want ik hoopte de realisatie nog mee te maken voordat ik met pensioen ging. Ik vind het een hele eer dat ik gevraagd werd om samen met Nellie de eerste handeling te verrichten en ik kijk enorm uit naar het eindresultaat.”

Nieuwbouw kantoor

Net als het hoofdkantoor in Sas van Gent wordt het een H4A-waardig kantoor. Het kantoor komt op  prefab betonnen heipalen te staan en krijgt een draagstructuur van staal en kalkzandsteenwanden met kanaalplaatvloeren. De open vide zorgt voor extra lichtinval en een goed werkklimaat. De gevel krijgt een moderne uitstraling door de combinatie van hout, glas, aluminium en gefelste stalen gevelbekleding.

Bij de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties is het streven geweest om een  energieneutraal kantoor te ontwerpen. Een zeer goed geïsoleerd gebouw, voorzien van triple beglazing, WTW systeem en een warmte pomp. Op het dak en de naastgelegen loods worden ruim 150 pv-panelen toegepast, waarvan de opbrengst het te verwachten verbruik van het gehele kantoor inclusief laadpalen volledig zal compenseren.

Een nieuw kantoor voor H4A Windenergie en H4A Bouw! Uiteraard wordt de bouw gerealiseerd door H4A Bouw zelf. Onze collega’s gaan aan de slag om er een uniek gebouw voor een unieke combinatie van te maken.

Een fantastisch vooruitzicht! Voor de medewerker lonkt natuurlijk een mooie werkplek met alle technische en comfortabele voorzieningen van deze tijd, maar het is meer dan dat. Het besluit van de directie om te investeren in de vestiging Goes straalt vertrouwen in de toekomst uit en biedt extra mogelijkheden om verder te groeien.