start nieuwbouw amberboom: antwoord op een groeiende behoefte 

Gezien de toenemende vraag naar zelfstandig wonen met begeleiding, is deze uitbreiding van het woon-zorgcomplex een welkome ontwikkeling. In 2013 is reeds de nieuwbouw van een woon-zorgcomplex voor Tragel in de Amberboomstraat te Terneuzen gerealiseerd. Afgelopen jaren is de vraag toegenomen, waardoor er nog meer behoefte is ontstaan naar een duurzame en toekomstbestendige uitbreiding in Terneuzen. De nieuwe faciliteit, naast het bestaande complex, voegt 26 moderne appartementen toe aan het bestaande aanbod van 30, waardoor meer cliënten van Tragel kunnen genieten van een zelfstandig leven met de nodige ondersteuning. 

Samen bouwen aan de toekomst 

“Tragel is blij met deze ontwikkeling. We staan voor ‘Samen doen!’. In dit geval bouwen we samen met Clavis aan de toekomst van Tragel. Amberboom 1 is al een succes en met een nieuw complex langszij kunnen we de zorg blijvend duurzaam en betaalbaar organiseren. De cliënten kijken nu al uit naar oplevering.” aldus Hans Biezemans, bestuurder van Tragel. Directeur Ruben Karel van woningcorporatie Clavis: “Vanuit onze maatschappelijke doelstelling willen we graag letterlijk een steentje bijdragen aan de huisvesting van cliënten van Tragel. Ook voor deze doelgroep willen wij werken aan hun woongeluk, door het mogelijk te maken dat zij ook de volgende stap kunnen zetten met begeleid zelfstandig wonen.” 

Ruben Karel, directeur van woningcorporatie Clavis, voegt toe: “Onze betrokkenheid bij dit project is meer dan alleen bouwen; het gaat om het realiseren van woongeluk voor een speciale groep mensen. We zijn trots dat we, in lijn met onze maatschappelijke doelstelling, een significante bijdrage kunnen leveren aan het woongenot van de cliënten van Tragel.”