W.J. de Bruijn Wegmakeringen schept orde en veiligheid op industrie- en bedrijfsterreinen en in de openbare ruimte door het vakkundig aanbrengen van belijningen en markeringen. Sinds 2007 is W.J. de Bruijn onderdeel van H4A.

Veiligheid en orde via wegmarkering en belijning

Markeringen en belijningen informeren, waarschuwen en duiden aan. Ons professionele markeringsbedrijf met een eigen identiteit, namelijk W.J. de Bruijn Wegmarkeringen, brengt in Zuidwest-Nederland en in Vlaanderen diverse markeringen en belijningen aan en verwijdert oude markeringen. Denk hierbij aan signaleringsmarkeringen (zoals pijlen, verkeerstekens), lengtemarkeringen (kant- en asstrepen op wegen, fietspaden, parkeervakken en looppaden) en figuratiemarkeringen (zoals zebrapaden, teksten en optische plateaus). Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in zowel verticaal als horizontaal indoormarkeren.

Diverse wegmarkeringen

Voor elke soort ondergrond proberen wij een passende en duurzame oplossing te vinden. Hierbij kijken we naar de mate van belasting en de structuur en soort van de ondergrond. De markeringen en belijningen brengen wij aan met tweecomponentenwegenverf, tapemarkering, coating, koudplast, thermoplast of wegenverf. Voor het aanbrengen ervan maken wij gebruik van modern, computergestuurd materiaal. Naast het standaard wit is elke kleur verf met een RAL-nummer door ons toe te passen. Oude markeringen op asfalt verwijderen we via fijnfrezen of waterstralen. Als het asfalt is beschadigd, dan verduurzamen wij het door een bitumenlaag aan te brengen.

Werkzaamheden uitgevoerd door H4A Openbare Ruimte wegmarkeringen in de industrie

Tweecomponentenwegenverf

Onze tweecomponentenwegenverf is een sneldrogende verf op basis van hydroxy acrylaat-harsen. Deze verf is voornamelijk geschikt voor betonnen ondergronden die zwaar belast worden. Daarom wordt deze vorm vaak toegepast in opslagloodsen, loadingdocks en overige betonverhardingen waar veel activiteit is. Behalve duurzaamheid heeft tweecomponentenwegenverf als voordeel dat het goed hecht aan de (betonnen) ondergrond. Het is slijtvast, bestand tegen olie en vethoudende middelen en neemt weinig vuil op.

Tapemarkering

Tapemarkering zetten we in als tijdelijke of als permanente belijning. Tape is duurzaam en hecht zich goed aan verschillende ondergronden. Als we tape tijdelijk aanbrengen, bijvoorbeeld voor een evenement, dan kunnen we die verwijderen zonder de ondergrond te beschadigen. Tapemarkering heeft een zeer goede reflectie en is daarom ’s nachts goed zichtbaar. Is veiligheid een belangrijk issue, dan kan tapemarkering een oplossing zijn.

Medewerkers H4A Openbare Ruimte wegmarkeringen brengen lijnen aan bij DOW
Luchtfoto van blauwe vlakken op parking door H4A Openbare Ruimte wegmarkeringen

COATING

Wanneer fietspaden, voetgangersoversteekplaatsen, rotondes, pleinen of sportterreinen gemarkeerd dienen te worden, brengen wij coating aan. Onze coatings zijn geschikt voor diverse ondergronden en zijn duurzaam, volledig dekkend, slip- en slijtvast en verkrijgbaar in alle RAL-kleuren. Vanwege de zeer grote slijtvastheid wordt het ook als figuratie toegepast op rotondes en kruisingen. De coating heeft een grove structuur, is stroef en beschikt niet over glasparels, waardoor de reflectie aanzienlijk minder is. Dit komt de verkeersveiligheid ten goede.

Thermoplast

Voor diverse vormen van wegmarkeringen gebruiken wij de slijtvaste, milieuvriendelijke en duurzame thermoplast. Thermoplast is ideaal voor toepassingen op asfalt. Door de dikte en de aanwezigheid van glasparels gaat dit materiaal drie tot vijf keer langer mee dan andere markeringen. De glasparels zorgen ook nog eens voor een goede nachtzichtbaarheid. Thermoplast wordt eerst verhit tot ongeveer 160 graden, waarna we het vloeibaar geworden product versmelten met het asfalt.

Medewerkers H4A Openbare Ruimte wegmarkeringen brengen lijnen aan
Regenboog zebrapad door H4A Openbare Ruimte wegmarkeringen

Wegenverf

Onze wegenverf is een budgetvriendelijk materiaal dat zich goed hecht en gebruikt kan worden voor alle ondergronden. Het is sneldrogend en verkrijgbaar in alle verkeerskleuren. Wegenverf is voorzien van stroefheidsmiddel en glasparels, waardoor het zorgt voor meer verkeersveiligheid en een goede nachtzichtbaarheid. Het bestaat uit bindmiddel, pigment en vulstof. De wegenverf kan zowel permanent als tijdelijk aangebracht worden.

"Onze kracht is de combinatie van vakkennis, het enthousiasme van onze medewerkers en de professionele uitvoering. Daarnaast blijven wij voortdurend in overleg met onze opdrachtgever." Arjan Tollenaar, bedrijfsleider H4A Openbare ruimte