Dit project betreft de transformatie van een oud Rabobank-kantoor tot een appartementencomplex met  commerciële ruimtes op de begane grondvloer en een parkeerkelder.

Bijzonderheden

Wij zijn als H4A Bouw betrokken geweest bij de volledige ontwikkeling van dit project. Dit heeft ervoor gezorgd dat wij invloed hadden op de uitwerking en uitvoering van diverse onderdelen. Het bijzondere aan het project is dat er verder wordt gebouwd op een bestaand fundament. Als het ware krijgt een oud, vervallen pand weer een nieuwe bestemming. Hierbij proberen we zo goed als mogelijk te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever en aan de huidige wet- en regelgeving. Met het oog op bouwfysische aspecten zitten hier de nodige uitdagingen in.

Bouwmethode

Eerst hebben we het gebouw volledig gestript, waarna het betonnen casco is overgebleven. Hierna is er een pointcloud 3D-model gemaakt, waardoor we de exacte maatvoeringen van het bestaande bouwwerk hadden. Vloeren en wanden zijn hersteld en aangepast voor het nieuwe ontwerp en de indeling. Er is voor de buitengevelwanden, vloeren en daken gebruik gemaakt van prefab houtskeletbouw elementen. Deze methode zorgt voor een kortere bouwtijd, bestaat uit duurzame materialen en zorgt voor een goede, isolerende schil. De gevelafwerking wordt uitgevoerd met stucwerk en een baan houten geveldelen. Het dak wordt voorzien van zinken banen. Door het combineren van de verschillende materialen en kleuren straalt het gebouw eenheid uit.