Schets van nieuwe appartementen in Terneuzen door H4A Bouw

Omvangrijk

Het project bestaat uit 37 luxe appartementen met uitzicht over de Westerschelde. Het appartementencomplex heeft 9 etages: een half verdiepte parkeerkelder met bergingen, begane grond met 3 appartementen en bergingen, 1e t/m 6e verdieping met appartementen en de 7e verdieping het penthouse. Het complex is voorzien van 2 liftkernen (met lift en trappenhuis).

Uitdagingen

Het complex wordt gebouwd tussen bestaande woningen. De bouwplaats is krap en alleen via de voorzijde te bevoorraden. Logistiek is dit dus erg lastig. Voor de ruwbouw wordt gebruik gemaakt van een vaste torenkraan.

De bouw bestaat uit veel verschillende onderdelen, materialen en details, zoals in het werk gestorte vloer en wanden, kanaalplaatvloer, breedplaatvloeren, prefab beton (balkons, wanden, kolommen, trappen met bordessen, raamkaders, gevelbanden en dakranden), staalconstructie, aluminium kozijnen en vliesgevels, aluminium hekwerken, etc. Dit moet allemaal goed op elkaar zijn afgestemd. Verder wordt het complex voorzien van PV panelen op het dak en deels op de gevels van de trappenhuizen.

Luchtfoto van de sloop van woningen in Terneuzen door H4A Bouw

Foto’s