Onlangs startte H4A met de nieuwbouw van vijf energiezuinige huurwoningen aan de Julianastraat in Sas van Gent. Hier werden in 2020 zes verouderde huurwoningen gesloopt. H4A ontwikkelde de plannen voor deze woningen. In december 2021 is de aannemer gestart met het uitgraven van de bouwput voor de fundering en de vloer. De huurwoningen vormen één blok van vijf multifunctionele woningen. De woningen zijn geschikt voor twee- of meerpersoonshuishoudens. De woningen worden met grote elementen in elkaar gezet. We verwachten de woningen in het eerste kwartaal van 2022 op te leveren.

Energiezuinig

De woningen beschikken over zonnepanelen, zijn goed geïsoleerd, luchtdicht gebouwd en worden verwarmd door vloerverwarming aangestuurd door een lucht-warmtepomp. Uiteraard zijn de woningen gasloos.

Indeling

De woning bestaat uit twee verdiepingen. Beneden bevindt zich de hal, woonkamer, toilet, badkamer, keuken en één slaapkamer. Op de bovenverdieping bevindt zich één slaapkamer, een technische ruimte en een kleine badkamer met toilet.